Loading...

O Hrvatskoj

Hrvatska zaista ima sve. Očaravajuće predivnu obalu, čista jezera i planine, osam veličanstvenih nacionalnih parkova, više od 1000 prelijepih otoka obasjanih toplinom sunčevog sjaja. Istražite i doživite dalmatinski život kroz gradsku vrevu uz harmoniju bogate povijesti i modernih okusa. Ili pak pobjegnite na najzeleniji hrvatski otok Mljet – netaknutu privlačnu oazu ljepote kojoj je teško odoljeti.

MLJET

Malo je mjesta na Mediteranu koja se još mogu pohvaliti blaženstvom godišnjih odmora bez gužva, tihim plažama i trenucima čistog opuštanja. Ako Vam ovo zvuči privlačno tad je vrijeme za susret s tajnama otoka Mljeta.

Kao jedan od najprivlačnijih otoka na Jadranu, veći dio površine ima prekriven borovom šumom, vinogradima, maslinicima između ljupkih sela, poznat je i kao najzeleniji hrvatski otok.
To je zaista raj za svakog tko želi pobjeći od svega. Otok s vrlo malo lokalnog stanovništva, bez velikih gradova i vjerovali ili ne samo s jednom glavnom cestom.

Sjeverozapadni dio otoka čini Nacionalni park Mljet, s predivnom bujnom vegetacijom, borovom šumom i izuzetno lijepim slanim jezerima – prava netaknuta oaza mira. Vrhunac i vjerojatno najneobičnija vrijednost Nacionalnog parka Mljet jesu dva slana jezera – Malo jezero i Veliko jezero koja su s otvorenim morem povezana jednim uskim kanalom. Divno je što možete vrijeme provoditi na mnoštvo načina. Ugodne šetnje oko jezera u sjeni mirisnih borovih stabala, vožnja biciklom kroz park, najam kajaka ili jednostavno uživanje u čistom, tirkiznom moru.

Neka vam Mljet postane jedno od najomiljenijih mjesta za odmor, usporite i uživajte u predivnoj prirodi ovog šarmantnog i opuštajućeg jadranskog otoka.